Diety naszych ryb
Moderatorzy: krisaczek, mkozubski
-
shady_01
- entuzjasta
- Posty: 351
- Rejestracja: 29 sty 2009, 09:51
- Imie i Nazwisko: Patryk Szadujko
- Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Post
autor: shady_01 » 29 sty 2009, 19:39
witam wszystkich przeczytałem ze na problemy trawienne u palet stosuje się czosnek. chciałbym sie dowiedzieć jak go podawac z czym mieszac i czy podawać surowy czy można podawać granulowany??
-
TURYSTA
- entuzjasta
- Posty: 1887
- Rejestracja: 18 cze 2007, 18:57
- Imie i Nazwisko: Jaś i Małgosia
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Alternatyw 4
- Lokalizacja: Trzebinia
Post
autor: TURYSTA » 29 sty 2009, 20:12
Masz masę pokarmów z czosnkiem. Di allio di allio plus itd
Czosnek raczej uodparnia.
Można dodać szpinak.Mięso ze szpinakiem to mix którego używam ja jak i wielu z nas można też dać spiruline forte. Ja przynajmniej karmie tak codziennie. Mix jadła czyli odpowiednia dieta.
-
shady_01
- entuzjasta
- Posty: 351
- Rejestracja: 29 sty 2009, 09:51
- Imie i Nazwisko: Patryk Szadujko
- Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Post
autor: shady_01 » 29 sty 2009, 20:34
z góry dziękuje dobrze wiedzieć że nie trzeba bawić sie w tarcie czosnku bo na taką ilość jak potrzebuje trudno przeliczyć proporcje. osobiście używam tych pokarmów które pan napisał może za wyjątkiem di allio. głownie podaje mrożonki w miksach typu szpinak+ serca wołowe lub ochotka+kryl+serca. no i oczywiście płatki spiruliny mieszane z innymi + granulat(jakiś holenderski ) dostałem w sklepie
-
TURYSTA
- entuzjasta
- Posty: 1887
- Rejestracja: 18 cze 2007, 18:57
- Imie i Nazwisko: Jaś i Małgosia
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Alternatyw 4
- Lokalizacja: Trzebinia
Post
autor: TURYSTA » 29 sty 2009, 20:39
Poczytaj wątek z tytułem "dlaczego serca wołowe" jest tam podanych kilka fajnych miksów do zrobienia samemu w domu i są lepsze niż wszystkie mrożonki razem wzięte.
-
shady_01
- entuzjasta
- Posty: 351
- Rejestracja: 29 sty 2009, 09:51
- Imie i Nazwisko: Patryk Szadujko
- Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Post
autor: shady_01 » 29 sty 2009, 20:43
jeszcze raz Dziękuje:>
-
miro196512
- senior
- Posty: 116
- Rejestracja: 05 lut 2007, 21:27
- Imie i Nazwisko: Mirosław Góra
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
- Lokalizacja: KRAKÓW
Post
autor: miro196512 » 29 sty 2009, 22:11
Poza tym , że dodaję czosnek w miksach z sercem ,raz na miesiąc -dwa-wrzucam ząbek czosnku na 2-3 dni do wody do podmiany .Stosuję to od ok. 2 lat,rybom nie przeszkadza - i nie mają grypy
-
birdas
- entuzjasta
- Posty: 1943
- Rejestracja: 14 lut 2007, 22:40
- Imie i Nazwisko: Marcin Spychała
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Jelenia Góra
- Lokalizacja: Jelenia Góra
Post
autor: birdas » 30 sty 2009, 14:19
TURYSTA pisze:Masz masę pokarmów z czosnkiem. Di allio di allio plus itd
Czy D-allio i Di allio to jest to samo ? Jeśli tak, to piszmy tak jak to się pisze, a nie czyta.
-
IreneuszKaczor
- entuzjasta
- Posty: 467
- Rejestracja: 20 kwie 2006, 20:39
- Imie i Nazwisko: Ireneusz Kaczor
- Lokalizacja: Bogatynia
-
Kontaktowanie:
Post
autor: IreneuszKaczor » 30 sty 2009, 15:28
Najadł sie czosnku i mu się język plącze
-
Jakub
- junior
- Posty: 44
- Rejestracja: 16 gru 2007, 16:25
- Lokalizacja: Sochaczew
Post
autor: Jakub » 08 mar 2009, 15:45
Czosnek czosnkowi nie równy. Dlatego stosuję polski nie chiński. Chiński tylko ładnie wygląda, jest dużo mniej wartościowy od krajowego.
-
andzio65
- senior
- Posty: 109
- Rejestracja: 21 wrz 2008, 02:58
- Imie i Nazwisko: Andrzej Ansilewski
- Lokalizacja: Tarnów
Post
autor: andzio65 » 08 mar 2009, 16:24
Dokładnie, bo aby się nie zepsuł jest, jak bodajrze cała żywność z Chin, poddawany sterylizacji promieniami Roentghena.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości