czosnek

Diety naszych ryb

Moderatorzy: krisaczek, mkozubski

Awatar użytkownika
shady_01
entuzjasta
entuzjasta
Posty: 351
Rejestracja: 29 sty 2009, 09:51
Imie i Nazwisko: Patryk Szadujko
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

czosnek

Post autor: shady_01 » 29 sty 2009, 19:39

witam wszystkich przeczytałem ze na problemy trawienne u palet stosuje się czosnek. chciałbym sie dowiedzieć jak go podawac z czym mieszac i czy podawać surowy czy można podawać granulowany?? :D

TURYSTA
entuzjasta
entuzjasta
Posty: 1887
Rejestracja: 18 cze 2007, 18:57
Imie i Nazwisko: Jaś i Małgosia
Miejsce zamieszkania/miasto/: Alternatyw 4
Lokalizacja: Trzebinia

Post autor: TURYSTA » 29 sty 2009, 20:12

Masz masę pokarmów z czosnkiem. Di allio di allio plus itd
Czosnek raczej uodparnia.
Można dodać szpinak.Mięso ze szpinakiem to mix którego używam ja jak i wielu z nas można też dać spiruline forte. Ja przynajmniej karmie tak codziennie. Mix jadła czyli odpowiednia dieta.

Awatar użytkownika
shady_01
entuzjasta
entuzjasta
Posty: 351
Rejestracja: 29 sty 2009, 09:51
Imie i Nazwisko: Patryk Szadujko
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Post autor: shady_01 » 29 sty 2009, 20:34

z góry dziękuje dobrze wiedzieć że nie trzeba bawić sie w tarcie czosnku bo na taką ilość jak potrzebuje trudno przeliczyć proporcje. osobiście używam tych pokarmów które pan napisał może za wyjątkiem di allio. głownie podaje mrożonki w miksach typu szpinak+ serca wołowe lub ochotka+kryl+serca. no i oczywiście płatki spiruliny mieszane z innymi + granulat(jakiś holenderski ) dostałem w sklepie

TURYSTA
entuzjasta
entuzjasta
Posty: 1887
Rejestracja: 18 cze 2007, 18:57
Imie i Nazwisko: Jaś i Małgosia
Miejsce zamieszkania/miasto/: Alternatyw 4
Lokalizacja: Trzebinia

Post autor: TURYSTA » 29 sty 2009, 20:39

Poczytaj wątek z tytułem "dlaczego serca wołowe" jest tam podanych kilka fajnych miksów do zrobienia samemu w domu i są lepsze niż wszystkie mrożonki razem wzięte.

Awatar użytkownika
shady_01
entuzjasta
entuzjasta
Posty: 351
Rejestracja: 29 sty 2009, 09:51
Imie i Nazwisko: Patryk Szadujko
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Post autor: shady_01 » 29 sty 2009, 20:43

jeszcze raz Dziękuje:>

miro196512
senior
senior
Posty: 116
Rejestracja: 05 lut 2007, 21:27
Imie i Nazwisko: Mirosław Góra
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Lokalizacja: KRAKÓW

Post autor: miro196512 » 29 sty 2009, 22:11

Poza tym , że dodaję czosnek w miksach z sercem ,raz na miesiąc -dwa-wrzucam ząbek czosnku na 2-3 dni do wody do podmiany .Stosuję to od ok. 2 lat,rybom nie przeszkadza - i nie mają grypy :P

Awatar użytkownika
birdas
entuzjasta
entuzjasta
Posty: 1943
Rejestracja: 14 lut 2007, 22:40
Imie i Nazwisko: Marcin Spychała
Miejsce zamieszkania/miasto/: Jelenia Góra
Lokalizacja: Jelenia Góra

Post autor: birdas » 30 sty 2009, 14:19

TURYSTA pisze:Masz masę pokarmów z czosnkiem. Di allio di allio plus itd
Czy D-allio i Di allio to jest to samo ? Jeśli tak, to piszmy tak jak to się pisze, a nie czyta.

Awatar użytkownika
IreneuszKaczor
entuzjasta
entuzjasta
Posty: 467
Rejestracja: 20 kwie 2006, 20:39
Imie i Nazwisko: Ireneusz Kaczor
Lokalizacja: Bogatynia
Kontaktowanie:

Post autor: IreneuszKaczor » 30 sty 2009, 15:28

Najadł sie czosnku i mu się język plącze :mrgreen:

Jakub
junior
junior
Posty: 44
Rejestracja: 16 gru 2007, 16:25
Lokalizacja: Sochaczew

Post autor: Jakub » 08 mar 2009, 15:45

Czosnek czosnkowi nie równy. Dlatego stosuję polski nie chiński. Chiński tylko ładnie wygląda, jest dużo mniej wartościowy od krajowego.

andzio65
senior
senior
Posty: 109
Rejestracja: 21 wrz 2008, 02:58
Imie i Nazwisko: Andrzej Ansilewski
Lokalizacja: Tarnów

Post autor: andzio65 » 08 mar 2009, 16:24

Dokładnie, bo aby się nie zepsuł jest, jak bodajrze cała żywność z Chin, poddawany sterylizacji promieniami Roentghena.

Odpowiedz

Wróć do „Karmienie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości