FILTR RO

Woda i jej parametry

Moderatorzy: mkozubski, krisaczek

joca666
senior
senior
Posty: 148
Rejestracja: 21 sty 2013, 09:32
Imie i Nazwisko: Jacek Łukasiewicz
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdańsk
Lokalizacja: Gdańsk

Re: FILTR RO

Post autor: joca666 » 16 lis 2014, 00:01

Ciśnienia takie jak masz w kranie wystarczy, jeżeli ustawisz przepływ bardzo wolno to może i wodomierze nie będą się kręcić ale to chyba też zależy od samego licznika. U mnie się kręci ale przy naszych cenach woda to najmniejszy koszt. Membrana 75 spokojnie Ci wystarczy przy takim baniaku. Moja przez noc robi jakieś 45 litrów ro, ale na jej działanie ma wpływ sporo czynników od temperatury po jakość prefiltrow.

Awatar użytkownika
nobleKoziol
członek PKMD
Posty: 919
Rejestracja: 20 cze 2011, 11:37
Imie i Nazwisko: maksymilian poltorak
Miejsce zamieszkania/miasto/: Ashbourne
Lokalizacja: dublin Ashbourne

Re: FILTR RO

Post autor: nobleKoziol » 16 lis 2014, 08:48

100 GPD

Awatar użytkownika
jaacek
senior
senior
Posty: 103
Rejestracja: 25 lip 2005, 14:39
Imie i Nazwisko: Jacek Kluz
Miejsce zamieszkania/miasto/: Handzlówka
Lokalizacja: Handzlówka
Kontaktowanie:

Re: FILTR RO

Post autor: jaacek » 16 lis 2014, 09:49

witam żeby filtr działał musi być ciśnienie minimum 2,8 do 6 bar

Odpowiedz

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości