Brak dostępu do domeny pkmd.pl

Jeśli masz problem z dostępem do nowego forum, wejdź tutaj.

Moderatorzy: przynenta, krisaczek

Awatar użytkownika
yanaek
Site Admin
Site Admin
Posty: 89
Rejestracja: 16 maja 2009, 12:37
Imie i Nazwisko: Janusz
Lokalizacja: Kraków/Limanowa

Brak dostępu do domeny pkmd.pl

Post autor: yanaek » 20 lut 2010, 01:26

Witam, w związku z rekonfiguracją serwera pocztowego dziś nieoczekiwanie mieliśmy mały problem z dostępem do całej domeny pkmd.pl (nie działał portal i forum). Sprawa jest już załatwiona, wykonane prace przywrócą w pełni funkcjonalność wysyłania maili przez serwer.

Awatar użytkownika
hudy
entuzjasta
entuzjasta
Posty: 1138
Rejestracja: 07 gru 2004, 06:07
Imie i Nazwisko: Zbigniew Hudobski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Lokalizacja: Kraków
Kontaktowanie:

Re: Brak dostępu do domeny pkmd.pl

Post autor: hudy » 20 lut 2010, 06:29

Dalej nie można dostać się w sposób normalny na forum i portal.

Awatar użytkownika
yanaek
Site Admin
Site Admin
Posty: 89
Rejestracja: 16 maja 2009, 12:37
Imie i Nazwisko: Janusz
Lokalizacja: Kraków/Limanowa

Re: Brak dostępu do domeny pkmd.pl

Post autor: yanaek » 20 lut 2010, 09:57

widocznie nie u wszystkich (dostawcow internetu) zaskoczyly jeszcze nowe ustawienia domeny (DNS), to moze potrwac, u mnie wszystko dziala jak nalezy, sprobuje to sprawdzic potem z innego łącza

RobertN
senior
senior
Posty: 149
Rejestracja: 08 gru 2004, 17:18
Imie i Nazwisko: Robert Nowakowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Klucze
Lokalizacja: Klucze
Kontaktowanie:

Re: Brak dostępu do domeny pkmd.pl

Post autor: RobertN » 20 lut 2010, 10:20

yanaek pisze:widocznie nie u wszystkich (dostawcow internetu) zaskoczyly jeszcze nowe ustawienia domeny (DNS), to moze potrwac, u mnie wszystko dziala jak nalezy, sprobuje to sprawdzic potem z innego łącza
Rozmawiałem z Bogdanem. U niego nie ma nic.

Awatar użytkownika
hudy
entuzjasta
entuzjasta
Posty: 1138
Rejestracja: 07 gru 2004, 06:07
Imie i Nazwisko: Zbigniew Hudobski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Lokalizacja: Kraków
Kontaktowanie:

Re: Brak dostępu do domeny pkmd.pl

Post autor: hudy » 20 lut 2010, 10:27

Dalej nic -(( dostaję sie tylko z tego adresu ; http://pkmd.pl/pl/forum/index.php
www.pkmd.pl nie działa

RobertN
senior
senior
Posty: 149
Rejestracja: 08 gru 2004, 17:18
Imie i Nazwisko: Robert Nowakowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Klucze
Lokalizacja: Klucze
Kontaktowanie:

Re: Brak dostępu do domeny pkmd.pl

Post autor: RobertN » 20 lut 2010, 10:34

hudy pisze:Dalej nic -(( dostaję sie tylko z tego adresu ; http://pkmd.pl/pl/forum/index.php
http://www.pkmd.pl nie działa
Zadzwoń może do swojego administratora sieci. U mnie w Netii działa ok, u Bogdana 500m ode mnie nie działa. Podpowiedziałem mu, żeby zadzwonił do dostawcy internetu, zobaczymy co z tego wyniknie.
pozdr Robert

Awatar użytkownika
yanaek
Site Admin
Site Admin
Posty: 89
Rejestracja: 16 maja 2009, 12:37
Imie i Nazwisko: Janusz
Lokalizacja: Kraków/Limanowa

Re: Brak dostępu do domeny pkmd.pl

Post autor: yanaek » 20 lut 2010, 11:23

nie dzwoncie do dostawcow bo nic na to nie poradza, strona wam zacznie wszystkim dzialac poprawnie jak, ... jak to sie mowi, rozpropaguja sie nowe ustawienia DNS
musialem tam wprowadzic pare zmian, zeby serwer mailowy byl widziany jako 'autentyczny' w swiecie, trzeba po prostu odczekac, u jednych dluzej, u innych krocej (w zaleznosci od ustawien dostawcy)

Awatar użytkownika
hudy
entuzjasta
entuzjasta
Posty: 1138
Rejestracja: 07 gru 2004, 06:07
Imie i Nazwisko: Zbigniew Hudobski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Lokalizacja: Kraków
Kontaktowanie:

Re: Brak dostępu do domeny pkmd.pl

Post autor: hudy » 20 lut 2010, 16:57

Działa :-)

Awatar użytkownika
Sylwek
członek PKMD
Posty: 172
Rejestracja: 02 lut 2007, 16:56
Imie i Nazwisko: Sylwester Dawidowicz
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kędzierzyn-Koźle
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Kontaktowanie:

Re: Brak dostępu do domeny pkmd.pl

Post autor: Sylwek » 23 lut 2010, 06:32

U mnie od jakiegoś czasu też coś szwankuje :(
Za pośrednictwem "OPERY" niby loguje, ale i tak wyrzuca :evil:
Dobrze, że chociaż za pośrednictwem firefoxa mogę się logować :)

Awatar użytkownika
przynenta
członek PKMD
Posty: 2895
Rejestracja: 28 gru 2005, 11:00
Imie i Nazwisko: Tomasz Uler
Miejsce zamieszkania/miasto/: Pruszków
Lokalizacja: Pruszków
Kontaktowanie:

Re: Brak dostępu do domeny pkmd.pl

Post autor: przynenta » 23 lut 2010, 12:40

Ja z Opery juz dawno zrezygnowałem :wink:

Awatar użytkownika
yanaek
Site Admin
Site Admin
Posty: 89
Rejestracja: 16 maja 2009, 12:37
Imie i Nazwisko: Janusz
Lokalizacja: Kraków/Limanowa

Re: Brak dostępu do domeny pkmd.pl

Post autor: yanaek » 23 lut 2010, 13:03

Sylwek pisze:U mnie od jakiegoś czasu też coś szwankuje :(
Za pośrednictwem "OPERY" niby loguje, ale i tak wyrzuca :evil:
Dobrze, że chociaż za pośrednictwem firefoxa mogę się logować :)
mozna 'ciasteczka' wyczyscic w operze i pamiec podreczna, i wtedy sie zalogowac na nowo, z zapamietaniem. u mnie dziala na operze bez problemu (Opera 10.10)

mam nadzieje ze nie logujesz sie na ten stary testowy adres z .xt.pl

Awatar użytkownika
yanaek
Site Admin
Site Admin
Posty: 89
Rejestracja: 16 maja 2009, 12:37
Imie i Nazwisko: Janusz
Lokalizacja: Kraków/Limanowa

Re: Brak dostępu do domeny pkmd.pl

Post autor: yanaek » 14 lip 2010, 20:56

dziś z powodu awarii serwera wystąpił problem z dostępem do forum i portalu. większość problemów już naprawiłem, być może w następnych tygodniach okaże się, że trzeba będzie zrobić małą korektę, ale przerwa w działaniu forum nie powinna być dłuższa niż dzień, więc w razie jakichkolwiek problemów proszę po prostu o cierpliwość

Odpowiedz

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość