elektroda PH

Moderatorzy: sopel1971, Sylwek

Awatar użytkownika
ttoommuuss
junior
junior
Posty: 30
Rejestracja: 03 lut 2008, 14:28
Imie i Nazwisko: Tomasz Bukowski
Lokalizacja: Grajewo
Kontaktowanie:

elektroda PH

Post autor: ttoommuuss » 15 cze 2008, 14:52

Witam,mam akwa 550l i nawoże dwutlenkiem węgla elektroda ph- METRON+ Lajon itp ,przy ostatnim sprzątaniu niechcący pobiłem elektrodę no i muszę kupić nową. Z tą miałęm problemy musialem często ją kalibrować ,mam pytanko może ktoś doradziłby mi jakiej teraz użyć [ jakiej firmy, proszę o link] niedawno na forum ktośpisał na temat elektrod ,że wchodzi nowa firma podobno niezła z góry dzieki

Awatar użytkownika
ttoommuuss
junior
junior
Posty: 30
Rejestracja: 03 lut 2008, 14:28
Imie i Nazwisko: Tomasz Bukowski
Lokalizacja: Grajewo
Kontaktowanie:

Post autor: ttoommuuss » 15 cze 2008, 18:08

??

Awatar użytkownika
gajowa
entuzjasta
entuzjasta
Posty: 1899
Rejestracja: 06 maja 2006, 15:21
Imie i Nazwisko: Barbara Bogdańska
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Lokalizacja: Kraków
Kontaktowanie:

Post autor: gajowa » 15 cze 2008, 18:22

Poszukaj w części "Technika" i wątek "Pierwsza Polska elektroda"

Awatar użytkownika
ttoommuuss
junior
junior
Posty: 30
Rejestracja: 03 lut 2008, 14:28
Imie i Nazwisko: Tomasz Bukowski
Lokalizacja: Grajewo
Kontaktowanie:

Post autor: ttoommuuss » 16 cze 2008, 18:26

dzieki

Awatar użytkownika
ttoommuuss
junior
junior
Posty: 30
Rejestracja: 03 lut 2008, 14:28
Imie i Nazwisko: Tomasz Bukowski
Lokalizacja: Grajewo
Kontaktowanie:

Post autor: ttoommuuss » 16 cze 2008, 18:35

szukam szukam i nic nie moge znależć

TURYSTA
entuzjasta
entuzjasta
Posty: 1887
Rejestracja: 18 cze 2007, 18:57
Imie i Nazwisko: Jaś i Małgosia
Miejsce zamieszkania/miasto/: Alternatyw 4
Lokalizacja: Trzebinia

Post autor: TURYSTA » 16 cze 2008, 20:42

elektorda ph hydromet podobno jest lepsza u mnie w fazie testów

Awatar użytkownika
Bogdan
zarząd pkmd
Posty: 5500
Rejestracja: 11 gru 2004, 07:44
Imie i Nazwisko: Bogdan Mosór
Miejsce zamieszkania/miasto/: Jaroszowiec k/Olkusza
Lokalizacja: Jaroszowiec k/Olkusza
Kontaktowanie:

Post autor: Bogdan » 16 cze 2008, 20:57

Ja od kilku lat używam elektrod Metronu i nie mam z nimi żadnego problemu.
Nie należy ich tylko całkowicie zanurzać w wodzie.

Awatar użytkownika
marcinw
zarząd pkmd
Posty: 599
Rejestracja: 15 sty 2006, 21:41
Imie i Nazwisko: Marcin Wilk
Miejsce zamieszkania/miasto/: Częstochowa
Lokalizacja: Częstochowa

Post autor: marcinw » 17 cze 2008, 09:14

METRON ma kilka modeli w ofercie, ja kiedyś kupowałem taką z osłoną membrany symbol chyba OSH 10-01 ale najlepiej do nich zadzwonic i powiedzieć do jakich zastosowań - pamiętam że bardzo miło się z nimi gadało :)
u mnie ta elektroda pracowała rewelacyjnie.. do momentu aż mi się stary ph-metr nie spierniczył. A z tym zanurzaniem to Bogdan ma rację (1. Bogdan ma zawsze racje, 2. jeśli Bogdan nie ma racji patrz pkt 1) :)

andzio65
senior
senior
Posty: 109
Rejestracja: 21 wrz 2008, 02:58
Imie i Nazwisko: Andrzej Ansilewski
Lokalizacja: Tarnów

Post autor: andzio65 » 04 mar 2009, 14:40

http://www.hydromet.com.pl/ Zadzwonić i rozmawiać, bardzo miły Pan Zieliński. Pytaj o elektrodę ERH-AQ1. To elektroda specjalnie do akwariów. Nie będę opisywał szczegółów. Mam ją juz prawie rok i chodzi super. Kalibracja co 2 miesiące, ale niewiele "płynie". Możliwość regenaeracji. Jak zadzwonisz to Zieliński wszystko Ci powie. Poproś o instrukcje obsługi i konerwacji, bo to bardzo ważne jak używasz elektrody.

Odpowiedz

Wróć do „Nawożenie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość