Prąd płynie kabelkiem?, po przewodzie? ... głupie

Nowości - opinie

Moderatorzy: niki 28, tuptus

Awatar użytkownika
stanpiter
członek PKMD
Posty: 3236
Rejestracja: 13 sty 2005, 12:38
Imie i Nazwisko: Piotr Stanaszek
Lokalizacja: Maków Podhalański

Prąd płynie kabelkiem?, po przewodzie? ... głupie

Post autor: stanpiter » 25 lis 2013, 19:35

Małe co nie co, - cy cuś takiego
Marku ze Szczecina, Ty powinieneś wiedzieć o co chodzi :wink:
Załączniki
IMG_8998.JPG
IMG_8998.JPG (285.85 KiB) Przejrzano 3232 razy
IMG_8996.JPG
IMG_8996.JPG (273.69 KiB) Przejrzano 3232 razy

Awatar użytkownika
mare777
członek PKMD
Posty: 298
Rejestracja: 08 gru 2004, 20:21
Imie i Nazwisko: Marek Marcinkiewicz
Miejsce zamieszkania/miasto/: Szczecin
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Re: Prąd płynie kabelkiem?, po przewodzie? ... głupie

Post autor: mare777 » 26 lis 2013, 02:32

Kurcze już mi się podoba :-), czy to może zastąpi takie trzy moje tablice, jak ta jedna poniżej ?
Załączniki
2013-11-26 02.20.10 [Rozdzielczość Pulpitu] [].jpg
2013-11-26 02.20.10 [Rozdzielczość Pulpitu] [].jpg (56.5 KiB) Przejrzano 3217 razy

Awatar użytkownika
stanpiter
członek PKMD
Posty: 3236
Rejestracja: 13 sty 2005, 12:38
Imie i Nazwisko: Piotr Stanaszek
Lokalizacja: Maków Podhalański

Re: Prąd płynie kabelkiem?, po przewodzie? ... głupie

Post autor: stanpiter » 26 lis 2013, 17:25

Czy ja dobrze widzę, masz tam 6 zegarów, które załączą i wyłączą o odpowiedniej godzinie?
To moje pudełko może wysterować dziewięć wyjść, każde z nich jest niezależne. Podłączone obciążenie zależy tylko i wyłącznie od zastosowanego (powiedzmy :wink: ) przekaźnika.
Można również sterować jeszcze inaczej czyli PWM.
Myśl zastanawiaj się.

Awatar użytkownika
Bogdan
zarząd pkmd
Posty: 5425
Rejestracja: 11 gru 2004, 07:44
Imie i Nazwisko: Bogdan Mosór
Miejsce zamieszkania/miasto/: Jaroszowiec k/Olkusza
Lokalizacja: Jaroszowiec k/Olkusza
Kontaktowanie:

Re: Prąd płynie kabelkiem?, po przewodzie? ... głupie

Post autor: Bogdan » 26 lis 2013, 19:25

stanpiter pisze:Czy ja dobrze widzę, masz tam 6 zegarów, które załączą i wyłączą o odpowiedniej godzinie?
To moje pudełko może wysterować dziewięć wyjść, każde z nich jest niezależne. Podłączone obciążenie zależy tylko i wyłącznie od zastosowanego (powiedzmy :wink: ) przekaźnika.
Można również sterować jeszcze inaczej czyli PWM.
Myśl zastanawiaj się.
A co to takiego to PWM ??? :(

Awatar użytkownika
_TOM_
członek PKMD
Posty: 4090
Rejestracja: 09 sie 2006, 12:37
Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia
Lokalizacja: 3MIASTO

Re: Prąd płynie kabelkiem?, po przewodzie? ... głupie

Post autor: _TOM_ » 26 lis 2013, 20:09

Bogdan pisze:A co to takiego to PWM ??? :(
To prosty skrót, od Piotr Wami Manipuluje :mrgreen:

Awatar użytkownika
mare777
członek PKMD
Posty: 298
Rejestracja: 08 gru 2004, 20:21
Imie i Nazwisko: Marek Marcinkiewicz
Miejsce zamieszkania/miasto/: Szczecin
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Re: Prąd płynie kabelkiem?, po przewodzie? ... głupie

Post autor: mare777 » 26 lis 2013, 21:05

No i teraz mam pełną jasność :shock: :D :lol:

Awatar użytkownika
stanpiter
członek PKMD
Posty: 3236
Rejestracja: 13 sty 2005, 12:38
Imie i Nazwisko: Piotr Stanaszek
Lokalizacja: Maków Podhalański

Re: Prąd płynie kabelkiem?, po przewodzie? ... głupie

Post autor: stanpiter » 26 lis 2013, 22:18

_TOM_ pisze:
Bogdan pisze:A co to takiego to PWM ??? :(
To prosty skrót, od Piotr Wami Manipuluje :mrgreen:
Tom to było świetne, uśmiałem się jak diabli :mrgreen: :wink:

Awatar użytkownika
Bogdan
zarząd pkmd
Posty: 5425
Rejestracja: 11 gru 2004, 07:44
Imie i Nazwisko: Bogdan Mosór
Miejsce zamieszkania/miasto/: Jaroszowiec k/Olkusza
Lokalizacja: Jaroszowiec k/Olkusza
Kontaktowanie:

Re: Prąd płynie kabelkiem?, po przewodzie? ... głupie

Post autor: Bogdan » 26 lis 2013, 23:46

stanpiter pisze:
_TOM_ pisze:
Bogdan pisze:A co to takiego to PWM ??? :(
To prosty skrót, od Piotr Wami Manipuluje :mrgreen:
Tom to było świetne, uśmiałem się jak diabli :mrgreen: :wink:
A mnie do śmiechu nie było :(

Awatar użytkownika
Więcek
junior
junior
Posty: 52
Rejestracja: 24 wrz 2009, 16:40
Imie i Nazwisko: Piotr Więckowicz
Lokalizacja: GŁOGÓW

Re: Prąd płynie kabelkiem?, po przewodzie? ... głupie

Post autor: Więcek » 28 lis 2013, 13:13

Bodzio, nie martw się. :wink: Piotruś teraz nam grzecznie napisze gdzie nabył takie ustrojstwo lub kto mu je zrobił.

Awatar użytkownika
Bogdan
zarząd pkmd
Posty: 5425
Rejestracja: 11 gru 2004, 07:44
Imie i Nazwisko: Bogdan Mosór
Miejsce zamieszkania/miasto/: Jaroszowiec k/Olkusza
Lokalizacja: Jaroszowiec k/Olkusza
Kontaktowanie:

Re: Prąd płynie kabelkiem?, po przewodzie? ... głupie

Post autor: Bogdan » 28 lis 2013, 19:03

Więcek pisze:Bodzio, nie martw się. :wink: Piotruś teraz nam grzecznie napisze gdzie nabył takie ustrojstwo lub kto mu je zrobił.
Jak znam życie i Piotra to pewnie napisze że sam to zrobił :D

Awatar użytkownika
stanpiter
członek PKMD
Posty: 3236
Rejestracja: 13 sty 2005, 12:38
Imie i Nazwisko: Piotr Stanaszek
Lokalizacja: Maków Podhalański

Re: Prąd płynie kabelkiem?, po przewodzie? ... głupie

Post autor: stanpiter » 28 lis 2013, 21:26

Bogdan pisze:
Więcek pisze:Bodzio, nie martw się. :wink: Piotruś teraz nam grzecznie napisze gdzie nabył takie ustrojstwo lub kto mu je zrobił.
Jak znam życie i Piotra to pewnie napisze że sam to zrobił :D
Zrobił owszem, ale komu???
Ucieszy się niejeden akwarysta "zielarz" jak się dowie ile nawozu itd... może sobie tym podawać :wink:

teo
entuzjasta
entuzjasta
Posty: 376
Rejestracja: 03 lut 2005, 09:09
Imie i Nazwisko: Tadeusz P.
Miejsce zamieszkania/miasto/: Brzesko

Re: Prąd płynie kabelkiem?, po przewodzie? ... głupie

Post autor: teo » 11 gru 2013, 17:59

Piotr. Tak na marginesie - w tytule wątku powinno być jeszcze „drucikiem” :?

Odpowiedz

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości