Diety naszych ryb
Moderatorzy: krisaczek, mkozubski
-
T_W
- senior
- Posty: 145
- Rejestracja: 02 maja 2007, 08:51
- Imie i Nazwisko: Tomasz Werner
- Lokalizacja: Bawaria / Niemcy
Post
autor: T_W » 24 mar 2008, 21:12
Jak w temacie. Chodzi o okolice Torunia. Prosilem juz znajomych zeby popytali w okolicznych sklepach ale zero efektu.
Moze ktos z forumowiczow wie gdzie moge kupic. Bede wdzieczny za pomoc.
Pozdrawiam,
Tomek.
-
_TOM_
- członek PKMD
- Posty: 4162
- Rejestracja: 09 sie 2006, 12:37
- Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia
- Lokalizacja: 3MIASTO
Post
autor: _TOM_ » 24 mar 2008, 21:28
Hipermarkety TESCO i REAL mają w ciągłej sprzedaży, tylko czy są takie markety w Toruniu nie wiem ...
-
masz999
- entuzjasta
- Posty: 216
- Rejestracja: 31 lip 2007, 23:14
- Lokalizacja: Gdynia
-
Kontaktowanie:
Post
autor: masz999 » 24 mar 2008, 21:38
Podejdź do rzeźnika i poproś to Ci przywiezie. Albo pozostaje TESCO tak jak pisał Tomek.
-
darek-dorado
- entuzjasta
- Posty: 323
- Rejestracja: 12 lip 2007, 14:47
- Lokalizacja: Krosno
Post
autor: darek-dorado » 24 mar 2008, 21:56
Wystarczy zamówić w dowolnym sklepie spożywczym ( z mięsem oczywiście ), nawet na wsi nie ma problemu i za dzień, dwa serduszko przywożą.
-
tomasz334
- senior
- Posty: 163
- Rejestracja: 04 sie 2006, 06:46
- Imie i Nazwisko: Tomasz Jajo
- Lokalizacja: Będzin
Post
autor: tomasz334 » 25 mar 2008, 16:26
W mojej okolicy w Real nie spotkałem , ale w Makro to zawsze.
-
rafdisc
- entuzjasta
- Posty: 554
- Rejestracja: 01 maja 2006, 19:16
- Lokalizacja: Legionowo
-
Kontaktowanie:
Post
autor: rafdisc » 26 mar 2008, 06:50
W mięsnych sklepach wystarczy zamówić i na drugi dzień mają. Nigdy nie miałem z tym problemu.
-
elsaper
- nowicjusz
- Posty: 7
- Rejestracja: 25 mar 2008, 18:51
- Lokalizacja: Lublin
-
Kontaktowanie:
Post
autor: elsaper » 29 mar 2008, 19:19
ej a jak to serce wolowe przygotować? moze jeszcze cos do tego?
-
elsaper
- nowicjusz
- Posty: 7
- Rejestracja: 25 mar 2008, 18:51
- Lokalizacja: Lublin
-
Kontaktowanie:
Post
autor: elsaper » 29 mar 2008, 19:31
Serce wołowe oczyszczone z żył i tłuszczu zmielić drobnym sitkiem w maszynce do mięsa (nawet 2, 3 razy aby było jak najdrobniejsze). Zmielone mięsko rozłożyć na folii (ugnieść na jak najcieńszą warstwę). Skropić witaminami dla ryb (np. Sera Fishtamin) i tranem (KONIECZNIE bezsmakowym). Podzielić na małe porcje i zamrozić. Stosować dla młodych ryb.
z takiego chyba skorzystam a na ile 1kg serca wolowego mi starczy?
-
_TOM_
- członek PKMD
- Posty: 4162
- Rejestracja: 09 sie 2006, 12:37
- Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia
- Lokalizacja: 3MIASTO
Post
autor: _TOM_ » 29 mar 2008, 19:52
Na miesiąc albo i na dwa miesiące, być może nawet na 3 miesiące ... zależy to przecież od tego ile masz ryb i jak często będziesz nim karmił.
-
T_W
- senior
- Posty: 145
- Rejestracja: 02 maja 2007, 08:51
- Imie i Nazwisko: Tomasz Werner
- Lokalizacja: Bawaria / Niemcy
Post
autor: T_W » 31 mar 2008, 20:47
Podczas kolejnej wyzyty w PL odwiedzilem kilka sklepow w okolicy i niestety nie trafilem na serce wolowe. Nikt tez nie chcial specjalnie dla mnie sprowadzac drobnych ilosci (2-3kg). Na pocieszenie: znalazlem serce indycze !!!! Przygotowane 2kg spoczywa juz w lodowce
Pozdrawiam,
T.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości