Jak robie karmę.

Diety naszych ryb

Moderatorzy: krisaczek, mkozubski

Awatar użytkownika
Haki
entuzjasta
entuzjasta
Posty: 395
Rejestracja: 25 sie 2005, 18:25
Imie i Nazwisko: Radek Rożniata
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kobielice
Lokalizacja: Kobielice
Kontaktowanie:

Jak robie karmę.

Post autor: Haki » 03 mar 2008, 22:11

Serca idycze oddzielam od tłuszczu, kroje na 4 części i mieszam z krylem oraz siekanym szpinakiem. proporcje 1:1.
Załączniki
SP_A0842.jpg
SP_A0842.jpg (45.47 KiB) Przejrzano 5353 razy
SP_A0843.jpg
SP_A0843.jpg (46.08 KiB) Przejrzano 5353 razy

Awatar użytkownika
Haki
entuzjasta
entuzjasta
Posty: 395
Rejestracja: 25 sie 2005, 18:25
Imie i Nazwisko: Radek Rożniata
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kobielice
Lokalizacja: Kobielice
Kontaktowanie:

Post autor: Haki » 03 mar 2008, 22:15

Wszystko miele razem przez maszynke do mięsa przez standardowe sitko.
Po zmieleniu mieszam i pakuje w woreczki w cienkie plastry aby po zamrożeniu łatwo łamać
Załączniki
SP_A0850.jpg
SP_A0850.jpg (45.85 KiB) Przejrzano 5345 razy
SP_A0849.jpg
SP_A0849.jpg (40.56 KiB) Przejrzano 5345 razy
SP_A0848.jpg
SP_A0848.jpg (45.52 KiB) Przejrzano 5345 razy

Awatar użytkownika
tuptus
entuzjasta
entuzjasta
Posty: 306
Rejestracja: 28 mar 2005, 14:06
Imie i Nazwisko: Piotrek
Miejsce zamieszkania/miasto/: Grodzisk Mazowiecki
Lokalizacja: Grodzisk Mazowiecki

Post autor: tuptus » 04 mar 2008, 12:51

Jakich karm gotowych używasz??

Awatar użytkownika
Karwen
senior
senior
Posty: 122
Rejestracja: 21 mar 2007, 21:36
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Post autor: Karwen » 04 mar 2008, 13:24

bleeee:P ale ważne że paletom smakuje:P
Ja wczoraj właśnie mięso robiłem to dodałem suchy i vibovit waniliowy:P wcinały jak szalone:P u mnie szpinaku nie ruszają a spiruline nie chętnie. Dlatego wole żeby wcinały mięsko a nie żeby walało się po akwarium. Ale nie wątpię że z punktu widzenia ryby musi to wyglądać apetycznie:D

Awatar użytkownika
Haki
entuzjasta
entuzjasta
Posty: 395
Rejestracja: 25 sie 2005, 18:25
Imie i Nazwisko: Radek Rożniata
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kobielice
Lokalizacja: Kobielice
Kontaktowanie:

Post autor: Haki » 04 mar 2008, 17:29

tuptus pisze:Jakich karm gotowych używasz??
Żadnych :D

Awatar użytkownika
Haki
entuzjasta
entuzjasta
Posty: 395
Rejestracja: 25 sie 2005, 18:25
Imie i Nazwisko: Radek Rożniata
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kobielice
Lokalizacja: Kobielice
Kontaktowanie:

Post autor: Haki » 04 mar 2008, 17:32

Karwen pisze:bleeee:P ale ważne że paletom smakuje:P
Ja wczoraj właśnie mięso robiłem to dodałem suchy i vibovit waniliowy:P wcinały jak szalone:P u mnie szpinaku nie ruszają a spiruline nie chętnie. Dlatego wole żeby wcinały mięsko a nie żeby walało się po akwarium. Ale nie wątpię że z punktu widzenia ryby musi to wyglądać apetycznie:D
Musza jesc zielenine bo jak nie to dostana zaparc. Sraja wtedy na biało i wtedy wiekszosc zaczyna leczyc myslac ze to jakies chorubsko.

Awatar użytkownika
Karwen
senior
senior
Posty: 122
Rejestracja: 21 mar 2007, 21:36
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Post autor: Karwen » 04 mar 2008, 18:23

U mnie dostają spiruline. Czyli polecasz szpinak w serduszku wołowym lub indyczym??:)

Nie wiedziałem że jak nie dostają zieleniny to ,,srają'' na biało:) Spirulina przeczyszcza układ pokarmowy ale czy wystarczająco??

marcinek230480
junior
junior
Posty: 97
Rejestracja: 03 cze 2006, 09:40
Lokalizacja: Ostróda

Post autor: marcinek230480 » 04 mar 2008, 20:07

rozumiem że szpinak nie jest gotowany?

Awatar użytkownika
Haki
entuzjasta
entuzjasta
Posty: 395
Rejestracja: 25 sie 2005, 18:25
Imie i Nazwisko: Radek Rożniata
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kobielice
Lokalizacja: Kobielice
Kontaktowanie:

Post autor: Haki » 04 mar 2008, 21:46

Kupuje mrozony drobno siekany HORTEX rozmrażam wyciskam wode przez szmate lub gaze i tak mieszam a potem miele.

Odpowiedz

Wróć do „Karmienie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości